![]() |
maaf.agak sepah frosting.ahaaa.sebab tinggal lama dalam mixer sebelum letak atas kek.eceli boleh je alter balik,korang mix sekali lagi,,smpi naik fluffy. |
Bahan A
-Gula-1 1/2 cawan
-vegetable oil -1 1/2 cawan @ butter,kuantiti sama
-1 sudu teh garam
-yogurt plain atau butter milk- 1 cawan
-telur 2 biji
*mixed it well,then masukkan:
-vinegar(xkesah apple vinegar @cuka biasa kat rumah)-3sudu makan
-vanila esen- 1 sudu makan
Bahan B
-Tepung gandum-2 1/2 cawan
-Cocoa powder-2 sudu makan
*diayak,then masukan dalam bahan A tadi 1 by 1 sampai abes..
masukan:
-color merah,tak kesah cap apa-3sudu teh (ikut suka!)
*rasa sedap ke tak,kalau dalam adunan da sedap..kalau lepas bkar confirm sedap
heat the oven,180'c,15-20 minit,(guna api bwah)..atau test guna lidi..kalau tak melekat,dah masak la tu
Cream Cheese Frosting
-Butter-1cawan
-creamcheese -200gram
-esen vannila-2,3 titik
-gula-1cawan @ 2 cawan gula(sesedap rase)
-lemon-parut kulit,jgn smpi kene kulit dalam kalau tak pahit ler(ni pun ikot suka)
n siappp..leh sprinkling manik2 color bling2 ikot suka hati
RESEPI ASAL PAVLOZEE BAKERY..;)
eceli ni belaja buat dari my uncle.
buat dua adunan ya kawan-kawan.kalau tak tau. darabkan dengan dua semua bahan tadi.maka,dalam 50-60 cups la dapat.hasil bergantung atas ketulusan dan ketekunan uolsss..n satu lagi tips.jangan mix lama sangat tau.lepas dah kembang butter tu, guna tangan je kacau.nanti bantat. ye ke bantat orang-orang panggil?