Powered By Blogger

Friday, May 11, 2012

red velvet cupcakes with creamy cream cheese frosting!

maaf.agak sepah frosting.ahaaa.sebab tinggal lama dalam mixer sebelum letak atas kek.eceli boleh je alter balik,korang mix sekali lagi,,smpi naik fluffy.
Bahan A
-Gula-1 1/2 cawan 
-vegetable oil -1 1/2 cawan @ butter,kuantiti sama
-1 sudu teh garam
-yogurt plain atau butter milk- 1 cawan
-telur 2 biji
*mixed it well,then masukkan:
-vinegar(xkesah apple vinegar @cuka biasa kat rumah)-3sudu makan
-vanila esen- 1 sudu makan

Bahan B
-Tepung gandum-2 1/2 cawan
-Cocoa powder-2 sudu makan
*diayak,then masukan dalam bahan A tadi 1 by 1 sampai abes..
masukan:
-color merah,tak kesah cap apa-3sudu  teh (ikut suka!)
*rasa sedap ke tak,kalau dalam adunan da sedap..kalau lepas bkar confirm sedap

heat the oven,180'c,15-20 minit,(guna api bwah)..atau test guna lidi..kalau tak melekat,dah masak la tu

Cream Cheese Frosting
-Butter-1cawan
-creamcheese -200gram
-esen vannila-2,3 titik
-gula-1cawan @ 2 cawan gula(sesedap rase)
-lemon-parut kulit,jgn smpi kene kulit dalam kalau tak pahit ler(ni pun ikot suka)
n siappp..leh sprinkling manik2 color bling2 ikot suka hati
RESEPI ASAL PAVLOZEE BAKERY..;)






eceli ni belaja buat dari my uncle.
buat dua adunan ya kawan-kawan.kalau tak tau. darabkan dengan dua semua bahan tadi.maka,dalam 50-60 cups la dapat.hasil bergantung atas ketulusan dan ketekunan uolsss..n satu lagi tips.jangan mix lama sangat tau.lepas dah kembang butter tu, guna tangan je kacau.nanti bantat. ye ke bantat orang-orang panggil?