selamat sejahtera,
salam satu malaysia
ewah dah macam orang bace berita kat tv jek
well
arini nak citer pasal apa eh?
eh apasal entry tajuk air tangan ?
air tangan ayah bukanlah bermaksud sisa air basuhan tangan bapa-bapa,hiks #taklawaksojangangelakkepadapenulisyangjongosini T_T
okay,mesti dalam seumur hidup mesti sekali ke,dua kali kita rasa air tangan bapa, watever la,tak kira bapa kita ke,pak mentua kita ke,bapa kepada anak-anak kita ke, or bapa kepada anak jiran kita.
walaweh apasal orang lelaki masak mesti sedap. untung la jadi Serina anak chef wan, untunglah jugak jadi anak-anak dato fazley,dan untunglah juga sapa-sapa readers yang bapak dia chef,(okay, penulis akan cuba mencari jodoh dengan chef#kembangkempishidung)
aritu masak 2days before raya birthday mak kita, so ayah kita masak lauk bukak puasa kat mak kita,mak kita pun rasa happy sebab dia tak payah pening nak pikir kena masak apa,so kita-kita as anak tak payah la masuk dapur sebab ayah kita suka masak sorang-sorang.apsal dengan penulis harini,rasa macam nak lempang diri sendiri .ayat takleh blah.
so esoknya pulak lepas ayah kita masak sedap, ayah kita kena masak lagi.
so bagus jugak kalau ayah kita masak. mesti lauk yang kita takreti buat,kalu kena buat pun mesti ketaq lutut sebab kena bukak resipi.
![]() |
ni lauk masa birthday mak kita, ayam percik dengan siakap stim,stim betul tengok siakap ni,rasa nk pergi kejut ayah suruh buat siakap stim.hoiiiii |
![]() |
kari kepala ikan merah,ni pun rasa nak kejut ayah masakan kari kepala ikan,kang tak pepasal kena sekeh kepala. |
well itulah lauk yang bapak masak.adik bradik aku,kalau nak bebaik ngan ayah dan dan panggil bapak.hiks
so sampai sekarang hari ke berapa syawal tah bapak dah resign masuk dapur,sebab dia bz dengan kerja, ni pun dia baru balik outstation dari melaka.sobsss..ingat boleh ikot,sebab tengok #mad market yang hanis jadi host tu.T_T